söndag 27 juni 2010

"Vi skålar..





..för en midsommar till, färskpotatis och sill, som om tiden stått still.. och glasen glittrar tyst på vårt bord, lika tomma som ord, visst är kärleken stor..?"

Stenhusets Antikhandel förverkligar en dröm och inviger idag sitt nybyggda orangeri i trädgården hemma på gården i Stockamöllan. Enligt utlovat är det fylld av fantastiska antikviteter, och jag tror dom, men får vänta med ett besök till om en vecka eller så.. Solen sväljer tid.
Tillsvidare njuter jag av några bilder från deras hem som jag sparat..

torsdag 24 juni 2010

Som ett barn..





..i en godisaffär är väl den beskrivning som passar bäst in på mig när det bläddras i auktionskatalogerna.. Blomsterstilleben i olja från 16/1700-talet, 1700-talsfajanser från Rörstrand med "nordstjärnemönstret" av min favorit Jean Eric Rehn som ju även är mannen bakom dekorer som "humlemönstret" och "rehnska mönstret", och slutligen ett brickbord i rokoko med det mest ljuvliga måleri man kan tänka sig. Bordet påminner väldigt mycket om ett som finns i Lars Sjöbergs bok "Rum för möbler", kanhända samma upphovsman..? Något som gäckar tanken..

tisdag 15 juni 2010

Blev idag lycklig ägare..




..till denna fantastiska skål av glas som med sina dryga 1000 år på nacken verkligen kan kallas antik! Just med tanke på åldern slår mig tanken att det väl snarare är så att jag förvaltar- och har den till låns.. för som Lisa Ekdahl sjunger "..men skönheten är ingenting man fångar, den är bara nåt man ser nån gång ibland.. och friheten är ingenting man fångar, men öppnar jag min hand kan den vila där ibland.."

måndag 14 juni 2010

tisdag 8 juni 2010

På torsdag..






..smäller det!
Då kommer Antik & Auktion hem till mig för att göra ett reportage, och det ska verkligen bli urkul! Så några spännande dagar av förberedelser blir det nu..
Ett hem som figurerat i flertalet tidningar är Martine Collianders och även om bilder därifrån finns över hela nätet tål dom att ses igen.. och igen..

lördag 5 juni 2010

Jag trivs bäst..





..i öppna landskap!
En dag av sol och hav, slingriga grusvägar genom blommande rapsfält och åkrar, små byar med dockhus, glador och svalor, Fiskrökeriet i Smygehuk, glass och varm sand, bästa bästa vänner, och alltid skratt..

fredag 4 juni 2010

Kan inte minnas..




..när Auktionskompaniet senast presenterade så många toppobjekt som på senaste tiden! Blev spontant blind när jag såg den gustavianska bänken med delvis framtagen originalfärg, det sengustavianska konsolbordet som nog är det vackrast jag någonsin sett i genren, samt de charmerande små sengustavianska spegellampetterna!

onsdag 2 juni 2010

Regnet har öst ner..



..hela dagen. Oupphörligen. Men vi glömmer det.. Himlen och Jag.. och för min del lägger jag huvudet på kudden i natt, blundar, och hamnar i ett fiskeläge på Österlen.. För så fungerar drömmar..

bilder av Andreas Göransson

tisdag 1 juni 2010

Vårligare..






..än det lätta originalmålade gustavianska blir det knappast.

bilder från Odehof