söndag 29 maj 2011

Jag trivs bäst..


..i öppna landskap!

Imorgon inleds en vecka som skall fyllas med härliga utflykter. Först på listan står Skåne i sin allra vackraste skrud.. och på andra sidan blommande rapsfält finns antikhandlare, havet och fiskrökerier: en helig treeinighet!

Bild av Lotta Norstedt

torsdag 26 maj 2011

Som jag skrev..


..för en tid sedan hade min vän och fotografen Carolina Romare äran att få plåta den svenska lampklassikern Triplex inför nylanseringen i år, och hon valde att förlägga sceneriet hemma hos mig. Det är det spännande företaget Mackapär som ligger bakom nyproduktionen och vi klappar händerna åt både er och åt Elle Interiör som i senaste numret har den goda smaken att publicera en finfin artikel! Klapp klapp

tisdag 10 maj 2011

ajajaj..



..nu blev det jobbigt! Ljuvlig rokoko på Bukowskis Market: provinstillverkad karmstol med framtagen originalfärg, och spegeln är ett Stockholmsarbete med originalglas och charmigt sliten yta. Det röda polimentet användes under guldet för att det skulle få en annan ton, och så här vackert blir det när man inte omförgyller!

torsdag 5 maj 2011

Det finns ett hus..






..i Malmö. Ensam överlevare från 1880-talet och inklämt mellan betydligt yngre byggnader står det som en maskros i asfalten. Orört och oförstört.. Har sneglat på det genom åren, undrat och förundrats.. Så igår hittade jag det i en bostadsannons, och det högg till i magen! Men det får tyvärr bli någon annan än jag som får ta sig an det lilla gathuset, med den lilla innergården, med det lilla gårdshuset.. Hoppas det blir någon som förstår att vårda och bevara det..

Bilder från Albäck & Co